آیا رابطه شکوفا بین روسیه و امارات محکوم است؟

ساخت وبلاگ

امارات متحده عربی سعی خواهد کرد از جنگ تحریم ها بین روسیه و غرب استفاده کند ، اما در نهایت نمی تواند فشار ایالات متحده و سایر کشورهای غربی را نادیده بگیرد.

حمله روسیه به اوکراین و تحریم های متعاقب تحریم های غربی باعث انفجار علاقه به امارات متحده عربی (امارات) در بین روس ها شده است. تجارت دو جانبه تمام سوابق قبلی را می شکند و روس ها در حال خرید املاک و مستغلات و افتتاح مشاغل در آنجا هستند.

با این حال ، با این امید که امارات متحده عربی می تواند به جایگزین غرب تبدیل شود ، امارات تحریم هایی را بسیار جدی تر از آنچه مسکو دوست دارد فکر کند ، می گیرند. شکی نیست که غرب برای محدود کردن همکاری خود با روسیه به امارات متحده عربی فشار می آورد. تنها سوال این است: چقدر و چه زود؟

بیش از یک میلیون روس در سال 2022 از امارات بازدید کردند - 60 درصد افزایش نسبت به سال گذشته - و این بازدید کنندگان فقط گردشگران نیستند: بسیاری از روس ها به همراه مشاغل و دارایی های خود در آنجا جابجا شده اند. روس ها از اینکه یک گروه طاقچه به نیروی محرکه در بازار املاک و مستغلات محلی باشند ، رفته اند و بیشترین تعداد معاملات را در بین خارجی ها به حساب می آورند. امارات متحده عربی هم اکنون یکی از پنج مکان برتر برای شرکت های روسی برای افتتاح حق رای دادن است.

افزایش محبوبیت امارات متحده عربی به ویژه قابل توجه است با توجه به اینکه به دور از همه کسانی که مایل به ترک روسیه هستند می تواند توانایی جابجایی به آنجا را داشته باشد. قیمت املاک و مستغلات و هزینه زندگی به طور قابل توجهی بالاتر از اروپا است ، بنابراین تمایل دارد روس های ثروتمندتر که در آنجا حرکت می کنند ، مانند مدیران ارشد ، در حالی که کارمندان رتبه و پرونده از همان شرکت ها ممکن است به جای آن به جورجیا ، ارمنستان بروند ،قزاقستان یا ترکیه. همچنین شواهدی وجود دارد که بازرگانان نزدیک به کرملین دارایی های خود را به امارات منتقل می کنند.

جستجوی روسیه برای شرکای تجاری جایگزین برای جایگزینی روابط قطع شده خود با غرب در تجارت دوجانبه با امارات منعکس شده است که در سال 2022 با 68 درصد رشد به رکورد 9 میلیارد دلار رسید که صادرات روسیه 8. 5 میلیارد دلار بود: افزایش 71 درصدی. حتی قبل از جنگ، تجارت دوجانبه در سال‌های اخیر به سرعت در حال رشد بوده است، که عمدتاً به دلیل گسترش صادرات محصولات کشاورزی روسیه است، که هنوز هم بخش قابل توجهی از کالاهای روسی را تشکیل می‌دهد که عازم امارات می‌شوند. پیامد اصلی تحریم ها افزایش شدید عرضه فلزات گرانبها است که روسیه دیگر نمی تواند آنها را در غرب بفروشد. بر اساس محاسبات کارشناسان، طلا و سنگ های قیمتی تقریباً 40 درصد از صادرات روسیه به امارات را در سال گذشته تشکیل می دادند.

تحول دیگر این است که مسکو صادرات نفت و فرآورده های نفتی به امارات را با قیمت بسیار پایین آغاز کرده است. امارات البته خود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان است، اما در ده ماهه اول سال 2022، 3. 2 میلیون بشکه نفت (برای صادرات مجدد) و 1. 5 میلیون تن فرآورده های نفتی (برای نیازهای کشور) خریداری کرد. این ممکن است قطره ای از 242 میلیون تن نفتی باشد که روسیه در مجموع سال گذشته صادر کرد، اما حجم صادرات به امارات همچنان در حال رشد است.

واردات موازی از طریق امارات نیز اکنون در حال انجام است. تحویل اقلام الکترونیکی و قطعات یدکی آنها از امارات به روسیه هفت برابر شده و به بزرگترین دسته صادرات این کشور به روسیه تبدیل شده است، در حالی که تحویل ریزتراشه ها 15 برابر افزایش یافته است. امارات همچنین 158 هواپیمای بدون سرنشین غیرنظامی به ارزش 600000 دلار را در سال 2022 به روسیه فروخت.

در نگاه اول، روابط دو کشور در نتیجه جنگ اوکراین و تحریم های متعاقب آن رونق گرفته است. اما همه چیز دریانوردی ساده نیست. سال گذشته، علیرغم تلاش این کشور برای جذب سرمایه گذاران خارجی، بسیاری از بانک های امارات به روس ها اجازه افتتاح حساب را ندادند. موسسات مالی امارات متحده عربی نسبت به بسیاری دیگر از تاجران روسی الزامات سخت گیرانه تری دارند، در حالی که روس هایی که به دنبال اجاره فضاهای تجاری املاک و مستغلات هستند، خود را از حلقه های بیشتری می گذرانند.

برای افزودن به این موانع، در پایان سال گذشته، Sberbank بزرگترین وام دهنده روسیه به دلیل تحریم ها مجبور شد دفتر نمایندگی خود در امارات را که به عنوان سکوی پرشی برای منطقه در نظر گرفته شده بود، ببندد. به طور رسمی، امارات هیچ تحریمی علیه روسیه اعمال نکرده است، اما بسیاری از بخش‌های بانکی و مشاوره این کشور از نزدیک توسط قانون‌گذاران ایالات متحده دنبال می‌شوند، به این معنی که موسسات مالی محلی همچنان باید در معاملات خود با نهادهای روسی احتیاط کنند.

علاوه بر این، گروه ویژه اقدام مالی، ناظر جهانی پولشویی و تامین مالی تروریسم، امارات متحده عربی را به "فهرست خاکستری" خود در مارس 2022 اضافه کرد و مقامات این کشور را بر آن داشت تا به سرعت نظارت بر جریان های نقدی در بخش بانکی را تشدید کنند و کار را حتی دشوارتر کنند. انتقال دارایی ها از روسیه به آنجا یا دور زدن تحریم ها.

این اولین باری نیست که امارات متحده عربی برای سرکوب معاملات مالی خود با کشور دیگری از سوی ایالات متحده تحت فشار قرار می گیرد. بیست سال پیش، امارات به عنوان قطب مالی ایران در نظر گرفته می شد و ایرانیان حدود 30 درصد از کل سرمایه گذاری در املاک دبی را تشکیل می دادند. در سال 2009، حجم کل سرمایه گذاری ایران در امارات 300 میلیارد دلار برآورد شد. تجارت دوجانبه هر سال به طور متوسط 30 درصد رشد کرد، از 2. 2 میلیارد دلار در سال 2001 به 24 میلیارد دلار در سال 2010. برای مقایسه، در سال 2021، چین با گردش مالی کمتر از 16 میلیارد دلار، بزرگترین شریک تجاری ایران بود.

سپس، در سال‌های 2010-2011، ایالات متحده ایران را به دلیل برنامه هسته‌ای‌اش تحریم کرد و واشنگتن شروع به اعمال فشار بر امارات متحده عربی برای محدود کردن تماس مالی خود با ایرانی‌ها کرد. به زودی تجارت به 15 میلیارد دلار کاهش یافت. در سال 2018، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده اعلام کرد کشورش از توافق هسته ای ایران خارج می شود، بانک های امارات تنها مانع افتتاح حساب ایرانیان در آنجا نشدند. آنها همچنین بسیاری از حساب های موجود را به دلیل نگرانی های امنیتی بستند. بسیاری از ایرانیان ساکن در آنجا متوجه شدند که مجوزهای اقامت آنها تمدید نشده است و تعداد کل آنها از 117000 در سال 2016 به 73000 در سال 2019 کاهش یافت، در حالی که گردش مالی تجاری حتی بیشتر کاهش یافت و به 12 میلیارد دلار در سال 2018 رسید.

همه اینها در حالی رخ داد که امارات به طور رسمی به تحریم های غرب علیه ایران نپیوسته و هرگز به دنبال قطع روابط با ایران نبوده است. اکنون روسیه ممکن است راه ایران را دنبال کند. روزنامه فایننشال تایمز در ماه مارس گزارش داد که ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا فعالانه در تلاش هستند تا امارات متحده عربی را متقاعد کنند که مبادلات خود با روسیه را به دلیل نگرانی از تبدیل شدن امارات به منبع واردات موازی کالاهای تحریم شده به روسیه، کاهش دهند.

امارات سعی خواهد کرد از جنگ تحریمی بین روسیه و غرب استفاده کند، اما در نهایت بسیار بیشتر از ترکیه و چین، دیگر شرکای کلیدی مسکو، به ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی وابسته است و سازش با تحریم های غرب را اجتناب ناپذیر می کند. امارات همچنان یک مقصد کلیدی برای روس‌های ثروتمندی که به خارج از کشور نقل مکان می‌کنند، باقی خواهد ماند، همانطور که برای ایرانی‌ها هستند، اما بعید است که این روند به این زودی‌ها آسان‌تر شود. در مورد واردات موازی، در حال حاضر ارقام نسبتاً معتدل هستند و افزایش فشار غرب به این معنی است که بعید به نظر می رسد رشد تصاعدی داشته باشد.

در نهایت، همه چیز به ثبات صادرات روسیه برمی گردد، زیرا آنها ستون فقرات روابط دوجانبه را تشکیل می دهند و در اینجا به نظر خبر بدی برای مسکو می رسد. در حالی که بعید است که اقلام غذایی روسیه تحت هیچ محدودیتی قرار گیرند، سایر کالاها - از جمله نفت و فلزات گرانبها - می توانند تحت فشار غرب قرار گیرند.

  • نیکیتا اسماگین
آموزش استراتژی معاملاتی...
ما را در سایت آموزش استراتژی معاملاتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ملیحه نصیری بازدید : 24 تاريخ : سه شنبه 14 شهريور 1402 ساعت: 23:03